About

Hallo allemaal!
Ik ben Leyla, het gezicht achter de cateringzaak Aurore.

 

Oorspronkelijk studeerde ik af als Civil Engineer in Architecture. De eerste twee jaar werkte ik als architect bij Colruyt. Twee superfijne jaren dankzij mijn top collega’s, maar ik miste het ‘concrete’. Dit hoopte ik te vinden in mijn tweede job als ingenieur op de werf. Helaas stopte die nieuwe carrière na 2 maanden. Ontslagen. Daar ging mijn zelfvertrouwen! 

Dankzij loopbaanbegeleiding durfde ik dieper na te denken over wat me gelukkig maakt, ook al ligt dit ver buiten mijn studiedomein en mijn comfortzone. Zo kwam ik via via bij een vegetarische lunch- en koffiebar terecht, waar ik enorm veel vrijheid kreeg en heel veel heb geleerd. Al snel was duidelijk dat ik hier op mijn plaats zat: in de keuken, tussen de mensen, mijn passie en liefde voor eten delend met genietende mensen. Dàt is wat ik in de vorige jobs miste, instant zichtbaar resultaat en voldoening. 

Na 1,5 jaar, waaronder die heerlijke coronacrisis, was het tijd om een andere weg in te slaan en mijn opgedane kennis elders te verrijken. Zo kwam ik bij de Cuit terecht (deel van de Cru-winkel). Tegelijkertijd stampte ik de Aurore cateringzaak uit de grond in bijberoep. Wat begon met een whatsappgroepje van wat vrienden, breidde zich al snel uit tot een heerlijk gevarieerd cliënteel en dat alles door mond aan mondreclame! Ik ben jullie allen zeer dankbaar dat jullie mij mee hebben helpen groeien!

aurore

Waarom de naam Aurore? Ik werd geboren bij het ochtendgloren, wat mij deze tweede voornaam opleverde. Ik grapte vroeger altijd: “als ik ooit een restaurant open dan krijgt het de naam Aurore”. Mijn tweede naam, een tweede carrière na de bouwwereld. Ochtendgloren, een nieuw begin. Het plaatje klopte.

all about flavour 

Deze slagzin is een knipoog naar Peter uit Nieuw-Zeeland. Toen we daar op reis waren hebben we een week bij Peter en Dasha doorgebracht. Peter is gepassioneerd door eten en koken en dat schepte dus onvermijdelijk een band. Voordat hij als kok ging werken was hij actief als architect. In het begin voornamelijk voor residentiele projecten, maar geleidelijk aan specialiseerde hij zich in renovaties en realisaties van restaurants. Van de ene dag op de andere besliste hij dat hij geen restaurants meer wilde ontwerpen maar uitbaten. Het feit dat iemand van zijn leeftijd, zomaar een carrière switch maakte, is me als pas afgestudeerde ingenieur-architect altijd bijgebleven. Keuzes die je maakt aan het begin van je studie kunnen herzien worden. Hoe Peter over eten sprak was hoe ik erover dacht. Het allerbelangrijkste volgens hem?  ‘it is all bout flavour’.

 vegan (inside a/the box)

Vrijwel alle maaltijden en dessertjes zijn veganistisch. Laat dit jullie zeker niet afschrikken! De smaak zit altijd goed 😉

Ik ga gegarandeerd voor de ‘ik-heb-niet-eens-geproefd-dat-er-geen-vlees-was’ reactie. Ik vind het fantastisch om op deze laagdrempelige manier mensen met deze alternatieve manier van koken te laten kennismaken. Ik richt me tot ouderen die van hun dokter minder vlees moeten eten, tot veganisten die even geen inspiratie meer hebben, tot vege- en flexitariërs die door drukke agenda’s één keer per week willen terugvallen op een gezond en plantaardig alternatief. Mijn missie is geslaagd als ik jullie hartverwarmende reacties krijg en jullie een smakelijke gezonde maaltijd op tafel hebben getoverd, zonder dat je er veel voor moest doen. 

Om verder in te spelen op het ecologisch aspect, want ja dat is wel de voornaamste beweegreden achter mijn keuze voor de plantaardige keuken, kies ik ervoor om enkel herbruikbare verpakkingen te gebruiken. Alle maaltijden die jullie bij mij bestellen worden geleverd in een glazen bewaardoos. Deze “Tupperware” is niet altijd even goedkoop, waardoor je hier statiegeld op betaalt. Dat krijg je achteraf terug als aankoopbedrag bij je volgende bestelling. Ik koos voor glazen bewaardozen omdat deze duurzamer verouderen dan hun plastic broertjes. En vooral omdat ze geen rare smaak nalaten op het eten. Gezien het handige ventieltje kan je je maaltijd zeer gemakkelijk opwarmen in de microgolf of zelfs in de oven (wel even deksel eraf halen dan!).

 

Tot snel !
xo
Leyla